fredag 19 juli 2013

Potatissallad med körsbärstomater och avokado


En sallad med nypotatis, avokado, rucola och körsbärstomater. En kombination som får åtminstone mig, som älskar avokado och körsbärstomater, att bli hungrig :)

Recept för fyra personer

800-900 gram nypotatis
3 st sommarlök
2 mjuka avokadon
200 gram finska körsbärstomater
en kruka rucola
2 msk färskpressad citronsaft

Tvätta potatisarna och koka dem mjuka. Skär löken i tunna skivor. Skär tomaterna i klyftor. Riv rucolan i mindre bitar. Skär avokadon i tu och gräv ut avokado köttet med en sked. Låt potatisen svalna och skär därefter i tunna skivor. Gör därefter dressingen. Blanda alla ingredienser, förutom avokadon, och dressingen i en skål. Lägg till sist avokado bitarna med, och häll över dem citronsaften. 

Dressing

0.75 dl olivolja
2 msk vittvinsvinäger
2 msk färskpressad citronsaft
peppar & salt
1 dl färska örter, t.ex salvia & basilika

Blanda alla ingredienser till dressingen, skär örterna fint och rör med i dressingen. Häll den över salladen och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar