En sallad med nypotatis, avokado, rucola och körsbärstomater. En kombination som får åtminstone mig, som älskar avokado och körsbärstomater, att bli hungrig :)
Recept för fyra personer
800-900 gram nypotatis
3 st sommarlök
2 mjuka avokadon
200 gram finska körsbärstomater
en kruka rucola
2 msk färskpressad citronsaft
Tvätta potatisarna och koka dem mjuka. Skär löken i tunna skivor. Skär tomaterna i klyftor. Riv rucolan i mindre bitar. Skär avokadon i tu och gräv ut avokado köttet med en sked. Låt potatisen svalna och skär därefter i tunna skivor. Gör därefter dressingen. Blanda alla ingredienser, förutom avokadon, och dressingen i en skål. Lägg till sist avokado bitarna med, och häll över dem citronsaften.
Dressing
0.75 dl olivolja
2 msk vittvinsvinäger
2 msk färskpressad citronsaft
peppar & salt
1 dl färska örter, t.ex salvia & basilika
Blanda alla ingredienser till dressingen, skär örterna fint och rör med i dressingen. Häll den över salladen och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar