måndag 29 juli 2013

Hallon- & jordgubbskvarg


Det här receptet är urenkelt, och går att fixa på ca 10 minuter. Lätt, gott och går enkelt att laga tex på landet då man kanske inte vill laga mat i evigheter!

Bärkvarg efterrätt (recept för 6 personer):

2 burkar kvarg
3 dl grädde
3-4 dl valbara bär (vi använde inhemska jordgubbar och hallon)
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker (eller mer enligt eget smak)
Färsk citronmeliss
5 st havrekex

Gör så här:

1. Vispa grädden. Blanda i kvargen. 
2. Smaksätt med vaniljsocker och socker, rör om.
3. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Häll i bären i kvargen.
4. Krossa havrekexen till smulor
5. Fyll efterrättsskålar med först kexsmulorna i bottnen, och lägg därefter i av kvargen.
6. Dekorera med bär och blad av citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar