lördag 7 september 2013

Hemlagad mysli

Det var för några veckor sedan en artikel i Helsingin Sanomat om hur lite butikens myslin innehåller av t.ex nötter, jämfört med vad det står på paketet. Jag fick genast lust att pröva laga egen mysli, där man vet exakt vad den innehåller.
Det här receptet passar jätte bra tillsammans med naturell yoghurt/turkisk eller bulgarisk yoghurt och honung.



Hemlagad mysli:

6 dl havreflingor
2 dl vetekli
1,5 dl linfrökross
0,5 dl solrosfrön
2 dl valnötter och mandlar
0,5 dl farinsocker blandat med 1 tsk honung
2 dl torkade aprikoser

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Rör i honungen i farinsockret.
3. Bred myslin på en plåt som du först har täckt med bakplåtspapper. Häll på farinsockret jämnt över myslin.
4. Värm ugnen till 200 grader. Grädda myslin först 5 min på 200 grader, och sänk därefter värmen till 180 grader.
5. Rör om med jämna mellanrum. Grädda totalt ca 20 minuter.
6. Låt myslin svalna. Rör i ännu torkade aprikosen som du har skurit i små bitar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar