fredag 30 augusti 2013

Pasta bolognese



En av mina favoriträtter är absolut pasta bolognese. Nu när sommaren börjar närma sitt slut, och man mest ha lagat grillmat så smakar pastarätter underbart! Receptet går snabbt att laga tex efter jobbet på kvällen, men får bättre och djupare smak om du låter såsen puttra på lågt värme i ca en timme.

Pasta bolognese (recept för ca fyra personer):
400 g malet kött
1 msk olivolja
800 g tomatkross
3 stora vitlöksklyftor 
En knippe färsk basilika
2 lökar
1 grön paprika
1 tsk paprika pulver
1,5 tsk torkade örter ( tex basilika, oregano och rosmarin)
Salt & peppar

Till servering: 
Pasta & färskriven parmesanost

1. Skär löken och fräs den lätt i en stekpanna med olivoljan. 
2. Tillsätt malna köttet och höj på värmen. Bryn lätt malna köttet och tillsätt därefter tomatkrossen.
3. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om.
4. Skär paprikan i små bitar och tillsätt i såsen.
5. Tillsätt alla kryddor, lägg mer enligt eget smak och tycke.
6. Låt puttra på låg värme med locket på, minst 15 minuter, men smaken blir bättre om du låter puttra i en timme.
7. Tillsätt just före serveringen färska basilikan (som du kan riva för hand i mindre bitar eller skära med kniv). Det räcker om du delar basilikabladen i tu, ifall du river dem i för små bitar förstörs dess konsistens.
8. Servera tillsammans med kokt pasta och färskriven parmesanost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar