torsdag 8 augusti 2013

Hallonsylt


Det finns inte något så gott och enkelt att laga än hallonsylt. Passar perfekt med glass, turkisk yoghurt och plättar.

Dagens sylt gjorde jag helt enligt instruktionerna på syltsockersförpackningen. 

Till sylten använde jag:

17 dl hallon
Halva paketet syltsocker.



Gör så här:

1. Rensa bären, speciellt nu när det är så hett kan det finnas mögliga bär bland bären som man köper.
2. Häll lite vatten i en kastrull tillsammans med bären och värm dem på låg värme tills du ser vattenånga från bären.
3. Tillsätt syltsocker medan du rör om. Koka på lågt värme i ca 15 minuter. Ta under kokningen bort skummet som bildas på ytan.
5. Desinficera syltburkerna: plastdelarna ska vara i kokande vatten ca 5 minuter. Själva glasburkarna höll jag 15 minuter i ugnen som jag hade värmt upp till 100 grader.
6. Häll sylten i burkarna. Ställ i kylen då de har svalnat
Njut av härlig sylt på hösten eller vintern och tänk på härliga sommaren :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar