onsdag 18 september 2013

Äppel i ugn med havretäcke



Nu är den bästa tiden att njuta av inhemska äpplen! Så ät av dem allt vad du orkar :) man kan laga så mycket gott av äpplen, bl.a.  ugsnäppel, äppelsylt, äppelpaj, som tillägg i salta rätter etc.. Förra veckan gjorde jag en äppel grej med receptet här nedan :)



Äppel med havretäcke ( för 4 pers):

6-7 inhemska äpplen
2 dl havregryn
1,5 dl havrekli
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör

Till servering: vaniljsås

1. Skär äpplen i klyftor, lägg dem sedan i en smord ugnsform.
2. Smält smöret.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i de smälta smöret, rör om.
4. Häll havreblandningen på äppel klyftorna.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter (ugnen ska vara på ca 180 grader).
6. Låt svalna en stund och servera sedan tillsammans med vaniljsås





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar