söndag 30 juni 2013

Jordgubbsefterrätt nr 2: Jordgubbspavlova

Jag tycker om enkla men goda efterrätt. Här kommer en klassiker, nämligen jordgubbspavlova.

De senaste inläggen har innehållit jordgubbar, jag vet, men man måst ju njuta av dem för fulla muggar nu :)


Pavlovan:

4 äggvitor
2,5 dl socker
saft ur en halv lime
1 tsk vaniljsocker



Börja vispa äggvitorna lätt tills de bildar en vit skum. Nu kan du långsamt börja hälla i sockret, samtidigt som du vispar äggvitorna. Då ytan börjar bli glansig börjar marängen vara färdig. Häll ännu i saften ur en halv lime och vaniljsockret.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg i marängen i ugnen och sänk genast värmen till 125 grader. Marängen är färdig efter ca 90 minuter i ugnen.

Vispa 2 dl grädde med lite vaniljsocker i. Bred gräddet över marängen (som har svalnat helt och hållet). Lägg på ordentligt med jordgubbar. Till slut kan du dekorera med citronmeliss, som dessutom ger lite extra smak till pavlovan. Njut!

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet Emilia! Testade din pavlova förra veckan och den blev väldigt god! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Joanna! Jag märkte ditt meddelande först nu.. :D vad roligt att pavlovan blev bra =) själv tycker jag att pavlova är en av de bästa efterrätterna som man kan laga =) kram

      Radera