Botten:
50 g smör
175 g dominokex
smula sönder kexen och blanda i det smälta smöret. Bred degen i en kakform.
Fyllning:
4 gelatinblad
3 dl skurna jordgubbar
1 msk socker
2 dl grädde
2 burkar Valios jordgubbs kvarg
1 tsk vaniljsocker
Till dekoration:
Jordgubbar
Citronmeliss
Gelésocker till dekoration
Så här gör du:
Lägg gelatinbladen i blöt. Under tiden kan du vispa gräddet och tillsätta samtidigt som du vispar lite vaniljsocker i gräddet. Skär jordgubbarna i små bitar. Blanda kvargen med sockret. Tillsätt i jordgubbarna.
Koka upp ca 1 msk vatten i en kastrull. Ta gelatinbladen bort från blöt, pressa ut allt vatten och blanda i dem i det kokande vattnet. Efter att gelatinbladen har smultit i vattnet, blanda med gräddet, genom att hälla vätskan i en stråle samtidigt som du hela tiden rör om gräddet. Därefter kan du blanda i gräddet.
Låt kakan stelna i kylskåpet i minst 4 timmar, eller helst tills följande dag.
Dekorera före servering med färska jordgubbar och citronmeliss blad. Om du vill ha lite extra lyx på kakan, kan du till slut göra gelésocker och hälla det över jordgubbarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar