Botten (för ca 2 medelstora pizzor)
5-6 dl vetemjöl
2 tsk torrjäst
1 tsk socker
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl ljummet vatten
Blanda först alla torra ingredienser. Tillsätt vattnet och olivoljan och knåda lätt i ca 5 minuter. Täck över degen med t.ex. en kökshandduk och låt degen jäsa i ca 30-45 minuter.
Värm upp grillen.
Dela färdigt jästa degen i två delar. Lägg degen på aluminiumfolie, som du först har penslat med olivolja. Bred ut degen med händerna jämnt över foliet så att bottnen blir tunn och jämn.
Fyllning
Tomatkross/ tomat puré
Parmaskinka
Blåmögelost
Mozzarella
Basilika
Rucola
Lägg först pizzabottnen utan fyllning på grillen i ca 3-4 minuter, eller tills bottnen på undre sidan har fått lite färg. Lägg därefter på fyllningen. Pizzan är klar då osten har smält och fått lätt färg. Tillsätt ännu till slut rucola och häll över lite balsamico.
Låter super gått! Dehär ska vi prova :)
SvaraRaderaJoo det är faktiskt jätte gott! Smakar helt annorlunda än pizza i ugn :)
SvaraRadera