Dagens pasta: Hönspasta med spenat och champinjoner
Recept för 3-4 personer
3-4 kycklingsfiléer (naturell)
150 g fryst spenat
ca 8 st champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 burk Créme Bonjour's Cuisine vitlök & örtblandning
Lite salt & peppar
Till servering parmesan ost och kanelbasilika
Så här gör du:
Skär kycklingen i bitar och stek den på en het stekpanna med lite olja. Du kan samtidigt steka de skivade champinjonerna i en annan stekpanna med den krossade vitlöken (tillsätt även lite olivolja). Tillsätt frusna spenaten i pannan med kycklingen. Efter en stund kan du blanda i Créme Bonjour örtblandningen. Då champinjonerna är gyllene bruna kan du lägga dem i pannan med de övriga ingredienserna. Låt stekas ca 3-4 minuter på låg värme, och krydda till slut med lite salt och peppar. Koka pastan.
Tillsätt till slut färskriven parmesanost och kanelbasilika. Kanelbasilika har lite starkare smak än vanlig basilika, men doftar härligt och passar utmärkt i sallader och pastarätter.
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar