onsdag 22 maj 2013

Lätt rabarberpaj



Första gången på lande så finns det inte ännu alla ingredienser i skåpet för en extempore rabarber paj. Men jag fixa av det som fanns, och det blev faktiskt ganska bra.

Botten:

125 gram rumstempererat smör
1,75 dl socker
Mjöl ca 2,5 dl (eller så mycket att degen känns fast)

Fyllning:
4-5 stjälkar rabarber skurna i små bitar
1 dl socker
1 burk kvarg
1 ägg

Dekorera med t.ex. jordgubbar

Rör om sockret och smöret tills det blir en tjock massa. Blanda i vetemjöl tills konsistensen känns fast. Lägg massan i en smord pajform.
Skär rabarbern i tunna skivor. Så här i början av säsongen behöver man int ta bort skalet på rabarbern. Häll rabarber skivorna och 0,5 dl socker i en kastrull. Värm upp blandningen tills sockret har smultit. Häll rabarber & socker blandningen på paj bottnen.
Blanda kvargen med 0,5 dl socker och ett ägg. Häll kvarg blandningen på rabarbern. Grädda pajen i 190 graders ugn ca 30 minuter, eller tills ytan har fått en gyllene brun färg.
Dekorera pajen med färska jordgubbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar