lördag 11 januari 2014

Rotfrukter med honung och örter

Rotfrukter i ugn passar utmärkt med t.ex. olika slags grytor. Hälsosamt
och så gott tillsammans med olika slags örter och honung. Honungen
ger en djupare smak åt rotfrukterna, och tillsammans med örter blir det
en utmärkt kombination.

Rotfrukter i ugn för ca 4-6 personer:

3-4 st stora morötter
ca 300 g kålrot
200 g palsternacka
1-2 msk rinnande honung
färska eller torkade örter enligt smak, t.ex. rosmarin, timjam och dragon
passar bra.
lite olivolja

Gör så här:

1. Tvätta, skala och skär rotfrukterna i lämpliga bitar.
2. Smörj en ugnsform med olivolja och lägg därefter i grönsakerna.
3. Häll honung över grönsakerna och även lite olivolja.
4. Krydda därefter lätt med salt.
5. Lägg till sist på alla örter.
6. Grädda i mitten av ugnen (ugnen ska vara ca 160 grader) i ca 1,5 timme.
Du kan pröva emellanåt på rotfrukterna ifall de måste vara ännu lite längre i
ugnen (beror lite på hur stora bitar du skär).







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar