söndag 19 januari 2014

Limepannacotta med bär

Till nyåret hade vi en middag med raclette till huvudrätt. Vi tänkte att de kunde bli nå enkelt till efterrätt, som går lätt att laga åt flera personer. Kom på att pannacotta sku kunna va en passlig rätt.
Pannacotta tycker jag att är en av de godaste men samtidigt lättaste efterrätterna man kan laga. Hemligheten med min version av efterrätten är att man använder turkisk yoghurt och lime. En lätt men ändå smakrik kombination tillsammans med grädde, lime och vaniljsocker.

Tyvärr hann jag inte ta med vår ordentliga kamera bilder av efterrätten, så det blir lite suddiga bilder som jag tagit med min telefon..

Pannacotta för 5-6 personer

400 g turkisk yoghurt
1 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad
Saft ur en lime
1,5 dl pudersocker

Gör så här:

1. Blöt gelatinbladen i en skål med rikligt med vatten i ca 5-10 minuter.
2. Koka upp gräddet och rör ner gelatinbladen, efter att du först har kramat ut allt vatten ur dem.
3. Blanda i turkiska yoghurten pudersockret och vaniljsockret.
4. Rör ner grädd- och gelatinblandningen i de andra ingredienserna.
5. Häll i lämpliga portionsskålar.
6. Låt stå i kylen i minst 3 timmar. Det går bra att laga efterrätten också dagen innan du ska äta den.



Dekoration

5 dl bär frysta bär, själv använde jag den här gången inhemska blåbär, tranbär och lingon
Gelesocker

7. Ta ut bären från frysen och häll i varje portionsskål lämpligt med frysta bär.
8. Gör gelesockret enligt anvisen i sockerpaketet, och häll det över bären.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar