söndag 15 december 2013
Lingonlimpa till julbordet
En väldigt god och enkel limpa till julbordet. Passar otroligt bra med gravad lax och rom.
Receptet är ursprungligen från Hufvudstadsbladet för några år sedan, men jag har gjort lite modifieringar i ingredienserna.
Jullimpa med lingon
200 g frysta lingon
1,5 dl mörk sirap
4,5 dl grovt rågmjöl
4,5 dl vetemjöl
5 dl filmjölk
1 tsk salt
2 tsk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
Gör så här:
1. Blanda först de torra ingredienser tillsammans.
2. Häll i mjölblandningen först filmjölken, sirapen och till slut de frysta lingonen. Rör om försiktigt.
3. Häll degen i en 1,5 liters smord brödform.
4. Värm ugnen till 185 grader.
5. Grädda i mitten av ugnen i 1,5 timme. Täck efter en timme brödet med folie, så att ytan inte bränns.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar