Julig granatäppelsallad (för 4-6 personer)
Frön från ett granatäppel
2 mjuka avokadon
150 g inhemska körsbärstomater
en halv gurka
en stor mozzarella "di buffala"
2 persimoner
Salladsblad (t.ex. Romano eller av den krispiga sorten)
Salladsdressing:
0,75 dl kallpressad olivolja
3 msk vittvinsvinäger
färskmalen svartpeppar
1. Skölj noga salladsbladen, tomaten och gurkan.
2. Skär körsbärstomaterna i klyftor.
3. Skär gurkan, persimonen och mozzarellan i lämpliga bitar.
4. Skrapa ut fröna från granatäpplet enligt instruktionerna i i det här inlägget
5. Gör salladsdressingen och häll på salladen, rör försiktigt om.
6. Skär valnötterna till lite mindre bitar och häll på salladen.
5. Gör salladsdressingen och häll på salladen, rör försiktigt om.
6. Skär valnötterna till lite mindre bitar och häll på salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar