Pasta bolognese (recept för ca fyra personer):
400 g malet kött
1 msk olivolja
800 g tomatkross
3 stora vitlöksklyftor
En knippe färsk basilika
2 lökar
1 grön paprika
1 tsk paprika pulver
1,5 tsk torkade örter ( tex basilika, oregano och rosmarin)
Salt & peppar
Till servering:
Pasta & färskriven parmesanost
1. Skär löken och fräs den lätt i en stekpanna med olivoljan.
2. Tillsätt malna köttet och höj på värmen. Bryn lätt malna köttet och tillsätt därefter tomatkrossen.
3. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om.
4. Skär paprikan i små bitar och tillsätt i såsen.
5. Tillsätt alla kryddor, lägg mer enligt eget smak och tycke.
6. Låt puttra på låg värme med locket på, minst 15 minuter, men smaken blir bättre om du låter puttra i en timme.
7. Tillsätt just före serveringen färska basilikan (som du kan riva för hand i mindre bitar eller skära med kniv). Det räcker om du delar basilikabladen i tu, ifall du river dem i för små bitar förstörs dess konsistens.
8. Servera tillsammans med kokt pasta och färskriven parmesanost.