måndag 21 oktober 2013

Räkrisotto med chili och safran

Risotto är alltid lika gott och enkelt att laga. Den här risotton får en liten extra kick av färsk chili.



















Recept för 4-5 personer

4 dl arborio ris
en hel röd chili
0,5 g safran
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl matgrädde
2,5 dl färskriven parmesanost
360 g räkor
en knippe färsk dill till dekoration
1 citron
1l vatten
2 st grönsaksbuljonger
2 dl matgrädde

1. Skär löken, vitlöken och chilin i små bitar och fräs lätt på en stekpanna tillsammans med lite olivolja.
2. Koka upp 1 l vatten och häll i 2 st grönsaksbuljonger.
3. Häll i arborio riset i stekpannan tillsammans med löken, chilin och rör om. Låt riset blandas jämt med löken och chilin, och fräs ca 2 minuter till.
4. Häll i 3 dl buljongvätska och låt riset koka på låg värme.
5. Tillsätt vätska alltid då tidigare vätskan har sugits in i riset. Rör emellanåt om.
6. Då riset börjar bli "al dente" mjukt, häll i 2 dl matgrädde och räkorna.
7. Blanda till slut i safran, citronsaften och parmesanosten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar