En fredag kväll efter jobbet smakar det extra gott med hemlagad pizza tillsammans med ett glas rödvin. Pizzabottnen får lite extra smak av att jag ersatte lite av vetemjölet med grahamsmjöl.
Fredagspizza för två
2 st mozzarella
1 knippe rucola
ca 10 st inhemska körsbärstomater
1 rödlök
5 msk tomatpuré
ett paket parmaskinka (cirka 130 g)
balsamico
Pizza botten
25 g jäst
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk socker
1 tsk salt
2 dl ljummet vatten
1,5 msk olivolja
1. blanda färskäjästen i det ljumma vattnet i en bunke. Rör om lätt.
2. Tillsätt resten av ingredienserna.
3. Låt degen jäsa på ett varmt ställe i ca 60-90 minuter.
4. Värm upp ugnen till 250 grader (bottnen blir bäst i en ordentligt varm ugn).
Fyllning
5. Under tiden degen jäser kan du förbereda alla ingredienser som du ska ha på pizzan. Skär körsbärstomaterna itu och skär mozzarellan och rödlöken i tunna skivor.
6. Kavla ut degen till ett ganska tunt botten, och lägg bottnen på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
7. Bred ut tomatpurén, lägg därefter på parmaskinkan, rödlökringarna, halverade körsbärstomaterna (bottnen nedåt), och till slut mozzarellaskivorna.
8. Lägg pizzan i ugnen och låt gräddas i ca 15 minuter, eller tills mozzarellan får färg.
9. Dekorera med rucola och häll på ännu lite av balsamico.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar