måndag 5 augusti 2013

Spenatplättar med lingon


Spenatplättar passar utmärkt som lätt lunch, spenat är hälsosamt och det tar inte så länge att laga plättarna.

Recept för 2-3 personer

5 dl lätt mjölk
0,75 dl kornmjöl
1,75 dl vetemjöl
150 gram färsk spenat
125 g fryst spenat
3 ägg
Salt & peppar enligt smak

1. Rensa färska spenaten, och ta bort skaften. Häll över spenaten kokhett vatten, och därefter skölj lätt med kallt vatten. Tryck spenaten ihop så att vattnet rinner bort. 
2. Vispa lätt mjölken tillsammans med äggen. Rör i mjölblandningen och både den färska och smultna djupfrysta spenaten. Krydda med salt och peppar. Låt smeten stå minst 10 minuter före stekning.
3. Stek på en plättpanna eller dylikt plättarna på låg värme. 
4. Servera med färska lingon 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar